Echtpaar Van Assendelft 65 jaar getrouwd

DE STEEG – Op maandag 25 april was het 65 jaar geleden dat het echtpaar Van Assendelft-Noach in het huwelijk trad. Dat was dit jaar op Tweede Paasdag. Burgemeester Petra van Wingerden bracht daarom woensdag een bezoek aan het echtpaar. Namens het college feliciteerde ze de heer en mevrouw Van Assendelft.

De heer Leen van Assendelft werd op 9 juni 1918 geboren in Rotterdam. Mevrouw Fie van Assendelft-Noach werd 5 juli 1919 in Utrecht geboren. Mevrouw van Assendelft-Noach heeft in oorlogstijd drie jaar in een concentratiekamp door moeten brengen. Toen zij daar uit kwam, wachtte haar verloofde Leen van Assendelft nog steeds op haar. Ze trouwden een klein jaar later in Rotterdam.
Na het huwelijk verhuisde het echtpaar naar Arnhem. De heer Van Assendelft werkte tot aan zijn pensioen als ingenieur bij de AKU, de latere AKZO. Mevrouw Van Assendelft-Noach had een passie voor de klassieke talen Grieks en Latijn.
Bij het gezin thuis werd altijd veel muziek gemaakt. Mevrouw Van Assendelft zong bij Toonkunst Arnhem en speelde piano. De heer Van Assendelft speelde in verschillende ensembles zowel klassieke als jazzmuziek. Hij speelde allerlei instrumenten, waaronder klarinet en saxofoon. Nog tot na zijn negentigste jaar speelde hij bij de Rozendaalse Kapel.
Ze zijn lange tijd mantelzorgers geweest. Zij boden mensen in hun omgeving onderdak, een maaltijd of andere gewenste ondersteuning. Inmiddels geniet het echtpaar zelf van hun oude dag. Ze wonen bij hun dochter in De Steeg. De heer en mevrouw Van Assendelft-Noach hebben vier kinderen, drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen – foto: Wencel Maresch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.