Koninginnedag vier je gezellig in Doesburg

DOESBURG – Het bestuur van Doesburg en Oranje is klaar voor de Koninginnedag. Dit jaar een heerlijk vol programma. Natuurlijk is het Koningsschieten er ook weer, in het park bij het gebouw van de Voormalige Schutterij.

Dit jaar wordt er met karabijnen geschoten en dat zal voor velen toch anders schieten zijn, maar het is dan wel weer een uitdaging. Nieuw dit jaar is voor de kinderen de versierde fietsen wedstrijd. Het bestuur hoopt dat hier veel kinderen aan mee doen dan zal het een weerkerend item worden. De versierde fietsen-wedstrijd werd ook vroeger veel gedaan, dus dit stukje nostalgie komt weer tot leven. Geef uw kind op en laat het met deze oude traditie meedoen. Was er vorig jaar de optocht oude tractoren, dit jaar zijn het oude motoren. Deze blijven na de optocht op de Koepoortstraat staan, zodat ze voor iedereen van dichtbij te bewonderen zijn.
’s Morgens na het ballonnen oplaten zijn er op de Markt kinderspelen, heel veel spelletjes en natuurlijk een springkussen en stormbaan. Voor de begeleiding hiervan zijn eigenlijk nog wel wat mensen nodig, dus meld u aan om ’s morgens te helpen om het voor de kinderen tot een feest te maken. De kleintjes worden niet vergeten, want hiervoor staat er op de voormarkt een draaimolen van J. en J. Riewald die tegen een heel klein prijsje de hele dag draait. In het stadhuis zullen weer verenigingen aanwezig zijn om u kennis te laten maken met hun hobby.
Zoals de Doesburgers gewend zijn, is er in de stad overal muziek door bands en dweilorkesten. In de wijken komen weer de muziekverenigingen die de bewoners door middel van muziek laten weten dat het Koninginnedag is.
Doesburg en Oranje is er voor jong en oud, want in de afgelopen week is er in IJsselzicht en Elisabeth al een heerlijke Oranjeavond geweest waar de bewoners volop van genoten hebben.
Ondanks de penibele financiële situatie, is het bestuur van Doesburg en Oranje er toch in geslaagd een meer dan volwaardig programma neer te zetten. Toch zou het wenselijk zijn dat meer Doesburgers die willen blijven genieten van een Koninginnedag in hun stad dat ze lid worden van Doesburg en Oranje. Voor slechts tien euro per jaar behoud Doesburg deze prachtige dag. Want: Koninginnedag vier je in Doesburg.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.