Eieren zoeken

BEEKBERGEN – Liefst 250 kinderen zochten maandagochtend het bos van ‘De Slingerpaadjes’ af naar eieren. Ze vonden er honderden, die allemaal waren verstopt door de Bemivo.

Het eieren zoeken wordt al sedert 1960 georganiseerd door de leden van de Bemivo, de Beekbergense Middenstandsvereniging. De laatste jaren is Judith Tromp betrokken bij de organisatie. “Het is zo’n mooie traditie en beslist de moeite om die in stand te houden”, vertelt ze enthousiast. Er werden 600 kalkeieren verstopt, waarvan die met een kleurtje goed waren voor een prijs in natura of contanten. De hoofdprijs, het gouden ei, werd overigens niet gevonden, zoals zoveel anderen. "Ik denk dat er nog wel 150 eieren in het bos liggen", aldus Judith, “maar gelukkig zijn de meeste prijsjes wel gevonden en uitgereikt.” De omstandigheden waren overigens perfect, hoewel het eieren zoeken altijd en onder alle omstandigheden door gaat. In een lange stoet en met de paashaas voorop vertrokken kinderen en begeleiders vanaf de Van Schaffelaarweg naar de geheime verstopplaats – foto Han Uenk
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.