Deinende massa op Piratenfestijn

KLARENBEEK – Regelmatig was er zaterdagavond in de Evenementenzaal van De Nieuwe Zweep in Klarenbeek een deinende massa te zien. Het vierde Piratenfestijn van de Carnavalsvereniging Pacelli en De Nieuwe Zweep was wederom een uitbundig feest met het Hollandse lied. Vooral tijdens de medley’s van de artiesten met bekende meezingers werd vaak een polonaise in gang gezet met de zanger of zangeres voorop.

De belangstelling voor het Piratenfestijn is ieder jaar groot. Ook dit keer. De organisatie kreeg dit jaar de volle medewerking van de weergoden. Buiten was een muziekplein ingericht waar het voor de bezoekers gezellig vertoeven was. In het begin van de avond hadden de artiesten moeite om de bezoekers binnen in de zaal te krijgen. De zangeres Hanny (wie kent haar niet van haar liedjes met de Rekels) kwam tijdens het zingen van haar bekendste liedje Mario het podium af om de gasten buiten aan de stamtafels naar binnen te lokken. Het lukte haar ook nog.
Buiten trad aan het begin van de avond de zanger Piet Arends op die liedjes zong van André Hazes en Frans Duyts. Jong talent kreeg op het Klarenbeekse Piratenfeest ook een kans. Het jeugdige talent Marc Huisman uit Lieren betrad het podium in de grote zaal en bracht als een ervaren artiest vooral liedjes van Jan Smit. De zanger (pas 14 jaar) heeft al een vaste plaats gekregen op diverse piratenfestivals. Vooral bij een medley van bekende meezingers kreeg Marc het publiek op zijn hand. Meisjes hebben al een oogje op de zanger. Even later in de zaal moest hij met een stel op de foto.
Jacques Herb was een van de oudste artiesten maar doet het nog steeds goed met zijn Nederlandse lied op de Piratenfestijns. Ieder kent Jacques van de smartlappen Manuela en een Man mag niet huilen, maar hij weet de stemming er ook wel in te krijgen met nieuwe nummers. Bij de feestmedley ging de zanger de deinende zaal in en ging voorop bij de polonaise.

De CV Pacelli bracht deze avond een keur aan bekende artiesten. Arie Ribbens zong over de Brabantse nachten. Willem Barth wordt de nieuwe Frans Duyts genoemd en zong zijn liedjes. Ook hier oogstte hij veel succes. Het publiek kon deze avond verder kijken, luisteren en feestvieren met Sidney Bischof, Ronny Ruysdeal en de Lawine Boys. Zanger René Schuurmans bracht aan het eind van de avond zijn bekende repertoire met hits als Laat de zon in je hart en Is het leven niet mooi. De avond werd gepresenteerd door de zanger TonyXL.
Tussen de optredens van de artiesten lieten de DJ’s Looneybazz en Pacelli hun gezelligste platen horen.
Beelden van deze Piratenavond zijn te zien op:www.piratenfestijnklarenbeek.nl.
Volgend jaar is er wederom een Piratenfestijn. Deze avond staat gepland op paaszaterdag 7 april 2012 – foto: Han Uenk

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.