Aanwinsten Museum 40-45 Doesburg

DOESBURG – Het Museum 40-45 in de Boekholtstraat in Doesburg heeft weer een aantal nieuwe aanwinsten erbij. Enkele van die nieuwe aanwinsten zijn kruizen met lintjes, die aan moeders in Duitsland werden gegeven. Een aantal brancards en een driekant doek waarop afgebeeld staat hoe deze te gebruiken is. Erg mooi is de communicatie apparatuur die vooraan staat en een mooi beeld geeft van hoe er mee gesjouwd moest worden. Heel wat anders dan de kleine mobieltjes van nu.
In dit museum vindt men ook allerlei zaken van de oorlog die volgde op de Tweede Wereldoorlog. Uit Indonesië is er bijvoorbeeld een rijksdaalder en een biljet van 10 cent uit Japan.
Nog veel meer nieuwe dingen zijn toegevoegd, maar het zou te ver gaan om alles hier te beschrijven. Ondanks dat de ruimte niet heel erg groot is, kan men hier uren rondkijken en nog steeds nieuwe dingen ontdekken. Een museum dat het bekijken meer dan waard is. Hier herleeft de oorlog in alle facetten en voor menigeen zal er een wereld open gaan. Op Koninginnendag is het museum geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur en dat is een mooie gelegenheid dit te bezichtigen. – foto: Hanny ten Dolle
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.