Mevrouw Ten Velde 100 jaar

DIEREN – Mevrouw Ten Velde-Honders vierde dinsdag haar honderdste verjaardag in woonzorgcentrum Beverode in Dieren. Burgemeester Petra van Wingerden bracht haar een bezoek en bood haar namens de gemeente Rheden een prachtige bos bloemen aan.

Mevrouw Alberta (Bep) ten Velde-Honders werd op 26 april 1911 geboren in Dieren. Later verhuisde ze met haar familie naar Apeldoorn. Bij een reunie van de jongens- en meisjesvereniging ontmoette mevrouw Ten Velde-Honders Jan Willem ten Velde, met wie ze op 12 mei 1937 trouwde.
Het echtpaar kreeg twee kinderen, acht kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. De zoon en dochter van het echtpaar kregen waren ondernemende kinderen die op verschillende plekken in de wereld hebben gewoond. Daardoor hebben meneer en mevrouw Ten Velde veel van de wereld gezien. Zo zijn zij naar Algerije, Tanzania, Mozambique, Nepal, Zuid-Afrika en Canada geweest. Toen het echtpaar 87 was, brachten ze nog een bezoek aan hun dochter in Amerika. Dat was de laatste reis die ze maakten.
In mei 2007 vierde het echtpaar hun 70-jarig huwelijksjubileum. Kort daarna namen zij hun intrek in woonzorgcentrum Beverode waar de heer Ten Velde in 2008 overleed. Mevrouw Ten Velde woont nog steeds in Beverode; de plek waar de boerderij stond waar ze is geboren. – Foto Lotte Bienias.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.