Zonnemaatjes gezocht voor kinderen van Michaelshoeve

BRUMMEN – Voor de kinderen en jongeren van de Michaelshoeve in Brummen is een bijzonder project van start gegaan: Zonnemaatjes. Dat project zoekt vrijwilligers die maatje willen worden van één kind of jongere, om eens in de paar weken samen leuke dingen te ondernemen op het gebied van hobby of wens.

Dit kan van alles zijn, zoals samen fietsen, sporten, knutselen, gezellig naar de stad, of iets rondom een bijzondere interesse. Het gaat om kinderen en jongeren van 9 t/m 19 jaar, met een ontwikkelingsstoornis en/of verstandelijke beperking. Omdat zij niet meer thuis kunnen wonen is individuele aandacht voor hen extra belangrijk.

“Het leuke van Zonnemaatjes is dat de kinderen en jongeren samen met hun maatje de activiteiten mogen uitkiezen en volop persoonlijke aandacht krijgen van hun maatje. Dit is goed voor hun zelfontplooiing en eigenwaarde. Het opgroeien in een woongroep van een instelling, brengt immers met zich mee dat ze weinig één op één contact kennen. Bovendien vormt een gedeelde passie, hobby of interesse van jongere en maatje, een goede basis voor een bijzondere band met elkaar. Dit draagt zichtbaar bij aan het welzijn van een kwetsbare jongere, en geeft plezier en voldoening aan het maatje”, aldus projectcoördinator Zonnemaatjes Floor van de Vliet. “Ook het goed begeleiden van de vrijwilligers die dit doen, is wat ons betreft maatwerk! Daarom biedt Zonnehuizen haar maatjes, naast een onkostenvergoeding, een goede training en persoonlijke begeleiding.”

Het Zonnemaatjes project op de Michaelshoeve in Brummen is mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds middels een toekenning van 75.000 euro en door projectsubsidie van De Russel ter Brugge Stichting, Stichting Voorzorg, Stichting Jong, het R.C. Maagdenhuis en Fundatie van den Santheuvel, Sobbe.
Het Oranjefonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer 24 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen.
Zonnemaatjes op de Michaelshoeve is een gezamenlijk initiatief van Zonnehuizen en Stichting Two Get There. Deze stichting is gespecialiseerd in maatjesprojecten en biedt waar nodig ondersteuning in de uitvoering van het project.

Orthopedagogisch Behandelcentrum Michaelshoeve in Brummen biedt zorg, begeleiding en behandeling aan kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking al dan niet gecombineerd met psychiatrische problematiek. Een deel van de kinderen gebruikt medicatie. Michaelshoeve is onderdeel van Zonnehuizen Kind & Jeugd.

Michaelshoeve is onderdeel van Zonnehuizen Kind & Jeugd. Zonnehuizen is een landelijk werkende organisatie en helpt kinderen, jongeren en volwassenen met een ontwikkelingsstoornis zich naar volle vermogen te ontplooien. Zij werkt vanuit een antroposofische inspiratie. Dit betekent dat zij uitgaat van de gezonde kant van het individu en zich richt op diens mogelijkheden, talenten en wensen. Op basis daarvan wordt gewerkt aan de beperkingen die de individuele ontwikkeling in de weg staan.

Info: Floor van de Vliet: 06-83252635 of fvandevliet@zonnehuizen.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.