Tweede verdachte van autokraak aangehouden in Giesbeek

GIESBEEK – Een 18-jarige man is maandagmorgen aangehouden in Giesbeek. Hij wordt verdacht te hebben ingebroken in een bedrijfswagen. De man moest na zijn aanhouding voor medische behandeling naar het ziekenhuis, omdat hij was gebeten door een politiehond.

 

Rond 04.45 uur kreeg de politie een melding over een autokraak binnen. Twee mannen zouden het hebben voorzien op een bedrijfsbus aan de Barenbroeklaan in Giesbeek. Bekend werd in welke richting de mannen waren vertrokken. Op een gegeven moment zag een agent nabij de Gemeint twee mannen lopen. De agent zette de achtervolging in, waarop de mannen het struikgewas in renden. Een diensthond spoorde één van de twee verdachte mannen op. Hierbij werd de verdachte gebeten. Na de aanhouding werd de 18-jarige overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis.

De politie heeft nog enige tijd gezocht naar de mogelijke tweede dader, maar trof hem niet meer aan. Ten tijde van de zoekactie werd door de politie Burgernet ingezet. Een Burgernetter zag later in de ochtend een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement en waarschuwde de politie. Op de Kerkstraat kon vervolgens rond kwart voor elf een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden worden dankzij de hulp van de burgernetter. Hij wordt ervan verdacht mogelijk betrokken te zijn geweest bij de inbraak in de bedrijfswagen.
Bij het zoeken naar de verdachten werden de agenten geholpen door verschillende omstanders, die onder meer fietsen ter beschikking stelden. Deze hulp werd zeer op prijs gesteld.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.