Home / Hall / Nieuw ooievaarsnest Kikvorsstraat Hall klaar voor bewoning

Nieuw ooievaarsnest Kikvorsstraat Hall klaar voor bewoning

HALL – Het voorjaar is in volle gang en ook de vogels zijn weer aan het broeden. Ook aan de Kikvorsenstraat in Hall zijn de ooievaars weer volop bezig met het in orde maken van het nest en het uitbroeden van vaak drie of meer eieren. De laatste jaren werden er gemiddeld drie jongen grootgebracht.

Het gebied aan de Kikvorsenstraat in Hall vormt een ideale omgeving voor ooievaars. Er is zowel nat als droog grasland te vinden, dat laat in het seizoen gemaaid wordt. Hierdoor zijn er volop kikkers en andere prooidieren te vinden.

“Hoog tijd dus voor een nieuw ooievaarskoppel”, aldus Evert van Galen (95), oprichter van de twee nesten bij zijn woning. “Het oude nest staat er al sinds de jaren 70 en is twee jaar geleden ‘helemaal opgeknapt door Natuurmonumenten. Het andere nest, dicht bij mijn huis, is sinds 2000 door onszelf in orde gemaakt. Ralph Lambertz, de kunstenaar uit Hall, heeft het metalen onderstel gemaakt. Helaas heeft hier tot nog toe geen ooievaar gebroed.” Om hier verandering in te brengen is het nest opnieuw hersteld door takken te vlechten in een nestvorm. Dit nest is gemaakt met burenhulp van Gerrit Leeflang, die ook aan de Kikvorsenstraat woont.
Met behulp van een hoogwerker van Voskamp Hall is het nest op het metalen onderstel geplaatst. Leeflang heeft onder toeziend oog van Evert van Galen en Bardo Voskamp het nest stevig aan het onderstel gebonden. Hierna is er riet en paardenmest in het nest gelegd, zodat het een ideale plaats is voor het uitbroeden van eieren. Aan de bewoners van de Kikvorsenstraat zal het niet meer liggen, het wachten is nu op een nieuw ooievaarskoppel….
 

Lees ook

Bord bij Koningsbrug

HALL – Op Koningsdag is naast de Hallse of Koningsbrug over het Apeldoorns Kanaal een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.