Met spoed vakantiegastouders gezocht voor Franse kinderen

REGIO – Al 50 jaar nodigt Europa Kinderhulp kwetsbare kinderen uit binnen- en buitenland uit voor een fijne vakantie bij gastouders in Nederland. De Franse kinderen dreigen nu door een tekort aan gastouders buiten de boot te vallen.

Ieder jaar is het voor Europa Kinderhulp weer een enorme klus om voldoende gastouders te vinden die hun huis en hart openstellen om kinderen met een lastige thuissituatie weer even gewoon kind te laten zijn. Momenteel heeft de stichting al weer diverse aanmeldingen van gastouders die een Duits of Nederlands kind willen opnemen. Echter, de Franse kinderen dreigen buiten de boot te vallen. Het aantal aanmeldingen voor Franse kinderen is zo klein, dat vele van hen de vakantie gewoon thuis zullen moeten uitzitten. Negen lange, uitzichtloze weken in een klein flatje met enkel de tv als afleiding. Buitenspelen is er niet bij want dat is onveilig en geld voor een uitje is er niet.

Europa Kinderhulp heeft de jarenlange ervaring dat het niet nodig is Frans te spreken om deze kinderen een fijne vakantie te bezorgen. Met handen en voeten en een door de stichting samengesteld woordenboekje komt men al een heel eind. Daarnaast staan coördinatoren van Europa Kinderhulp de gastouders met raad en daad terzijde. Ook is het mogelijk meerdere gastkinderen uit te nodigen zodat zij met elkaar plezier kunnen maken.

Op www.europakinderhulp.nl is een schat aan informatie beschikbaar en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. Tevens is hiervoor een landelijk informatienummer te bereiken: 0118-627974.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.