Cas van Turnhout uit Lathum beste voorlezer van Gelderland

 LATHUM – Cas van Turnhout van de ds. Jonkersschool uit Lathum heeft woensdag de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op 25 mei zal Cas de provincie Gelderland vertegenwoordigen tijdens de achttiende landelijke in Utrecht.

Cas van Turnhout las tijdens de Provinciale finale een fragment voor uit het boek De club van lelijke kinderen van Koos Meinderts.

Provinciaal voorleeskampioen word je niet zomaar! Hiervoor heeft Cas het moeten opnemen tegen maar liefst 414 andere kinderen uit de provincie Gelderland. Eerst op school, daarna in de kwart – en halve finales en vervolgens tijdens de provinciale finale. De provinciale finale werd georganiseerd door Biblioservice Gelderland. In heel Nederland hebben 3.130 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken en de Stichting CPNB. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.

www.denationalevoorleeswedstrijd.nl 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.