Oecumenische school wint schoolvoetbal

BRUMMEN – Het jongenselftal (groep 6, 7 en 8) van de Oecumenische basisschool uit Brummen is winnaar geworden van het schoolvoetbaltoernooi, dat voor de vijftiende maal werd gehouden op De Hazenberg van Sp. Brummen. De ploeg versloeg in de finale het team van de Pancratiusschool met 3-0 en mocht de winnaarsbeker in ontvangst nemen uit handen van Gert Hippmann van Sportcentrum Hippmann. Het team mag nu deelnemen aan het regiotoernooi van het KNVB-district Oost, dat wordt gehouden op woensdag 11 mei op de velden van Eerbeekse Boys. Op hetzelfde toernooi geeft het meisjesteam (zevental) van De Vossestaart ook acte de presence, want deze ploeg bleef in de finale De Dobbelsteen met 2-1 de baas. De organisatie was in handen van de jeugdafdeling van Sportclub Brummen. Sportcentrum Hippmann trad voor de achtste keer op als sponsor voor dit evenement.

Het toernooi werd geopend door Brummens burgemeester Niels Joosten, die de ruim 500 leerlingen een prachtige en sportieve middag toewenste. De organisatie had het geluk aan haar zijde voor wat betreft de weersomstandigheden. Het toernooi kon worden afgewerkt onder een stralende zon en dat was er mede de oorzaak van dat de publieke belangstelling erg groot was. Vaders, moeders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes stonden langs de lijn om hun favoriete team aan te moedigen. Er waren liefst 54 ploegen aangemeld voor deelname en dat betekent een record, zo liet Gerrit Kempes van de jeugdafdeling weten. Hij had – samen met Jos Broekhof – de organisatie in handen. Er werd meegedaan door mixed-teams en jongens- en meisjesteams (zeventallen en elftallen) in de categorieën groep 3, 4 en 5 en groep 6, 7 en 8. Zij streden voor een plekje in de finale. De eindstand in de poule was bepalend voor het wel of niet spelen van finales. Winnaars: mixed-zeventallen (groep 3, 4 en 5): De Krullevaar I, jongens zeventallen (groep 3, 4 en 5): De Krullevaar, mixed-zeventallen (groep 6, 7 en 8): De Vossestaart, meisjeszeventallen (groep 6, 7 en 8): De Vossestaart en jongenselftallen (groep 6, 7 en 8): Oecumenische basisschool.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.