Paasvuur Laag-Soeren afgelast

LAAG-SOEREN – Op advies van de brandweer, heeft de gemeente Rheden de vergunning voor het Paasvuur in Laag-Soeren ingetrokken. Het volksfeest zou plaatsvinden op zaterdagavond.

Op het terrein aan de Badhuislaan ligt inmiddels al 250 kuub snoeihout, dat zaterdag gevormd zou worden tot een grote brandstapel. "Of we misschien een week uitstellen of dat we de hele boel laten versnipperen om als bio-brandstof te gebruiken, kunnen we nog niet zeggen", aldus Benno Liefstingh als woordvoerder van Soerens Belang. Het uitstellen heeft het gevaar dat onverlaten de stapel aansteken, zoals in het verleden al eens gebeurde. 

Volgens de website www.natuurbrandgevaar.nl  is er momenteel sprake van de risico-index ‘oranje’. Daarom geldt er een stookverbod voor tuinafval. Volgens het KNMI blijft het droog tot na de paasdagen en wordt mogelijk code ‘rood’ afgegeven.

www.soerensbelang.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.