Paasfeest op de Kopermolen

KLARENBEEK – Op basisschool De Kopermolen vierden de kinderen natuurlijk ook het Paasfeest. Er werd begonnen met een gezamenlijke viering: “Op het spoor van Pasen”. Ter voorbereiding op de viering leerden de kinderen dat mensen niet alleen in letterlijke maar ook in figuurlijke zin voetsporen achterlaten. Aan de hand van Bijbelverhalen in dit thema ontdekten ze dat het spoor dat Jezus achtergelaten heeft een spoor was van liefde, gerechtigheid, openheid en vrijheid.
Vervolgens gingen de kinderen letterlijk op speurtocht. Ze kregen daarbij allerlei opdrachten die te maken hadden met Pasen: eieren zoeken, eierdans, eiercurling en dergelijke. Natuurlijk was ook de paashaas aanwezig , die de kinderen tijdens de speurtocht paaseitjes bracht.
Bij iedere opdracht konden de kinderen een letter verdienen waarvan ze op school een woord moesten maken: Paaseieren. Na de speurtocht deden alle kinderen zich tegoed aan een heerlijke lunch die was klaargemaakt door de ouderraad. Al met al een heerlijke voorbereiding op Pasen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.