Home / Apeldoorn / Apeldoorn verbiedt alle paasvuren vanwege aanhoudende droogte

Apeldoorn verbiedt alle paasvuren vanwege aanhoudende droogte

APELDOORN – De Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland heeft vanaf donderdag de code Oranje afgekondigd. Dit betekent dat er een groot gevaar is voor natuurbrand als gevolg van de droogte. De gemeente Apeldoorn trekt daarom alle ontheffingen voor open vuur in.

Ook de paasvuren kunnen daardoor geen doorgang vinden, ongeacht de locatie en de grootte. Dit verbod geldt zolang code oranje of code rood van kracht is. Op de site www.natuurbrandgevaar.nl staat de actuele stand van droogte in de gemeente Apeldoorn.

Bij Code Oranje mag geen open vuur gestookt worden in natuurgebieden en aangrenzende terreinen. Er kan geen gebruik worden gemaakt van ontheffingen voor het verbranden van takken, landbouwafval en dergelijke. Vanwege het komende paasweekend doet de gemeente een dringend beroep op mensen die natuurgebieden in gaan om zeer voorzichtig te zijn.
 

Lees ook

Actiegroep geeft Kamer-leden kaart voor natuurfilm

APELDOORN – Stichting Red de Veluwe biedt alle woordvoerders Luchtvaart uit de Tweede Kamer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.