Bronckhorst: Paasvuren onder voorwaarden toegestaan

HUMMELO – De gemeente Bronckhorst heeft met het oog op de droogte in de natuur besloten om het ontsteken van paasvuren toe te staan, onder de voorwaarde dat er geen verhoogd risico op brandgevaar mag zijn. In Hummelo kan het dus doorgaan.

“Vooralsnog stellen we geen algemeen stookverbod in, maar drie paasvuren kunnen door brandgevaar voor de omgeving niet worden ontstoken. Dat zijn de volgende paasvuren: Scharfdijk 2A in Hengelo, Venneweg 1 in Hengelo, Roggetoren 2 in Keijenborg. De organisatoren zijn hiervan in kennis gesteld”, aldus een woordvoerder van de gemeente Bronckhorst.
“Een aantal paasvuren, waarvan het vermoeden bestond dat deze een risico vormen vanwege de ligging in bosrijk gebied, hebben wij vandaag samen met Brandweer Achterhoek West bezocht. De gemeente stelt verder dat de organisatoren voldoende veiligheidsmaatregelen moeten nemen. Ook moeten zij zelf beoordelen of de weersomstandigheden het toelaten om het paasvuur op veilige wijze te ontsteken. Dit hangt af van de windrichting en -kracht en de ligging van het paasvuur ten opzichte van brandgevaarlijke gebieden in de omgeving zoals bossen en houtwallen. De gemeente heeft de ervaring dat paasvuurbouwers zich met het oog op brandgevaar zeer bewust zijn van hun verantwoordelijkheid.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.