Burgemeester plant Vredesboom Angerlo

ANGERLO – Burgemeester Jan de Ruiter heeft samen met het 4 Mei Comité Lathum-Angerlo-Giesbeek, in Angerlo de Vredesboom gepland. Een handje vol belangstellenden hoorde maandag het welkomstwoordje van de burgermeester, dat ging over de olijfbomen in Griekenland. Als er vruchten aan de olijfbomen zaten dan wisten de bewoners dat er 7 jaar vrede was geweest. Met vereende mankracht werd de boom op zijn plaats gezet.

In 2008 heeft het "4 Mei Comite" het initiatief genomen om in alle drie dorpen een Vredesboom te planten. Een rode beuk, passend in het landschap. Deze bomen werden beschikbaar gesteld door de Gemeente Zevenaar. In Lathum is de boom in 2008 geplaatst op de hoek bij de Horst, in Giesbeek is die in 2010 geplant bij het Binnenrijk.
De plaats waar de boom in Angerlo gepland is, is dichtbij het appartementen complex "Molenveld". Bijzonder is te vermelden dat juist op dit punt (viersprong Dorpsstraat, Didamseweg, Mariendaalseweg, Doesburgseweg) vroeger ook een rode beuk heeft gestaan.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.