Home / De Steeg / Rheden wil zondagopenstelling winkels mogelijk maken

Rheden wil zondagopenstelling winkels mogelijk maken

DE STEEG – Het gemeentebestuur van Rheden wil winkeliers de mogelijkheid geven om op zondagen hun deuren te openen tussen 12.00 en 17.00 uur. Voor supermarkten zou 19.00 uur als eindtijd gelden. De raad neemt er binnenkort een beslissing over.

Op dit moment geldt een maximum van twaalf koopzondagen per jaar. In mei neemt de gemeenteraad een besluit. Met deze maatregel wil het college tegemoet komen aan verzoeken van ondernemers.

Aanleiding voor de zondagopenstelling is de concrete vraag van vijf supermarktketens om hun winkels op zondag te mogen openen. Het Rhedense college vindt het belangrijk om deze ondernemers tegemoet te komen in hun wens. Of anders gezegd: om hen het ‘ondernemen’ mogelijk te maken. Uiteraard is het aan de ondernemers zelf om van de mogelijkheid voor de zondagopenstelling gebruik te maken. Desgevraagd blijkt de mogelijk voor zondagopening voor iedere winkel te gelden, dus ook voor bijvoorbeeld de bakker, fietsenmaker en drogist.

De gemeente Rheden trekt jaarlijks veel toeristen en dagbezoekers. De winkeltijdenwet maakt het mede om deze reden mogelijk om een algehele zondagopenstelling in te voeren.
Naast het toeristisch belang krijgen ook de gehele lokale economie en werkgelegenheid hiermee een impuls.
Als de gemeenteraad het plan goedkeurt, wordt de Verordening Winkeltijden gemeente Rheden aangepast. Het besluit tot wijziging ligt dan zes weken ter inzage. Na een jaar wordt de zondagopenstelling geëvalueerd. De mening van zowel winkeliers als inwoners wordt hierbij betrokken.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.