Bevrijding herdacht

LIEREN – De bevrijding van Beekbergen-Lieren werd dit jaar op 18 april herdacht. Onder een stralende voorjaarszon stonden buurtbewoners, belangstellende passanten, ouders en de leerlingen van groep 7 en 8 van de Prinses Julianaschool in Lieren rondom het monument in Lieren. Oude legervoertuigen van de Old Army Cars en doedelzakblazers van The 48th Highlanders of Holland maakten de herdenking compleet. De vlaggen van Canada en Nederland werden onder het zingen van de volksliederen gehesen, bloemen werden gelegd, een gedicht werd voorgelezen en een fragment uit het dagboek van Anne Frank ten gehore gebracht. Tenslotte werd het monument officieel door een leerling van groep 8 aan groep 7 overhandigd. Van de ambassade van Canada ontving de school de officiële vlag van Canada. Daarmee wil de regering van Canada het belang van de herdenking benadrukken. Uiteindelijk werden de leerlingen, na een rondrit door de omgeving van Lieren, door de legervoertuigen bij school afgezet.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.