Expositie Ina Menalda in gemeentehuis

DE STEEG – Onder de titel ”n Overzicht’ presenteert De Alliantie van 21 april t/m. 3 juni een expositie van werk van beeldend kunstenaar Ina Menalda in het gemeentehuis in De Steeg. Geboren in het voormalig Nederlands Indië, kwam Ina Menalda na de Tweede Wereldoorlog naar Nederland. Zij werkte als verpleegster tot haar huwelijk in 1959 en was al snel moeder van drie dochters. De ontwikkeling tot beeldend kunstenaar voltrok zich pas laat in haar leven. De eerste stappen op dit pad, die werden gezet tijdens een verblijf van een jaar in de V.S., waren bescheiden en beperkten zich tot de ‘sumi-e’ (Japanse inkt) techniek. Begin jaren ’70, toen zij als docente en consulente verbonden was aan het Academisch Ziekenhuis in Leiden, begon zij met keramiek. Haar voornaamste mentor was Jaap Ravelli. Het vervaardigen van bronsplastieken was de volgende stap in de professionalisering van haar kunstenaarschap. Hierbij speelde Henk Göbel een belangrijke rol als leermeester en mentor. Hetzelfde geldt voor beeldend kunstenaar Wim Zurné die haar wegwijs maakte in de wereld van de grafiek. De laatste jaren werkt Ina Menalda ook met papier maché, vaak gecombineerd met vondsten uit de natuur.
Ina Menalda exposeerde de afgelopen twintig jaar regelmatig op diverse plekken in Nederland en maakte verschillende werken in opdracht. bezoektijden: ma. t/m. do. 09.00-17.00 uur. Vrd. 09.00-12.30 uur. Hoofdstraat 3 De Steeg.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.