Volgeladen palmpaaswagen

LAAG-SOEREN – In Laag-Soeren wordt Palmpasen al jarenlang uitbundig gevierd met een Palmpaasoptocht, zo ook dit jaar. “Het mooie lenteweer en de enthousiaste kinderen met mooi versierde Palmpaasstokken zorgden voor een fantastische Palmpaasoptocht”, aldus Anke Willems, secretaresse van de Activiteitencommissie Laag-Soeren.

Van tevoren konden kinderen uit het dorp een Palmpaasstok maken in het Sprengenhus. Met eigen spulletjes werden de Palmpaasstokken versierd. “Alle kinderen die een Palmpaasstok in het Sprengenhus hadden gemaakt, mochten op de kar en dat zorgde voor een volgeladen wagen met kinderen”, aldus Willems. De kinderen die later mee wilden doen met de optocht door het dorp, liepen met hun ouders achter de wagen aan. Het geheel zorgde voor een gezellige en leuke aanzet door het dorp en Sempre Crescendo verzorgde de muzikale noot.
Na afloop, bij terugkeer in ’t Sprengenhus, speelde toneelvereniging Troep het stuk De Gouden Beker. Willems: “Sommige kinderen stonden te trappelen om naar binnen te gaan. Kinderen en ouders hebben genoten van het driekwartier durende stuk”, aldus Willems.
De vrijdag, voorafgaand aan de optocht, wordt de wagen altijd heel mooi versierd onder leiding van K. Guijt. “Dat mag ook wel eens genoemd worden”, zegt Willems. De Paawagen wordt klaargemaakt bij Van Eijbergen en na de tocht wordt de wagen schoongemaakt en staat hij een jaar bij Eijbergen in de schuur”. – Foto Han Uenk.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.