Home / Bronkhorst / Andreasmarkt haalt recordbedrag op

Andreasmarkt haalt recordbedrag op

BRUMMEN – Bij de RK Kerk in Brummen werd vrijdag en zaterdag voor de negentiende keer de grote Andreas Rommelmarkt gehouden. “Mede door de grote hoeveelheid goederen en het feit dat veel mensen weer iets meer te besteden hebben, is er een recordbedrag van 17.900 euro opgehaald”, aldus Harrie Winckels van Stichting St. Andrea.

De echte koopjesjagers stonden al vroeg voor de hekken te wachten tot de markt geopend werd. Met z’n allen renden ze de markt over, op zoek naar de beste koop. De vijftig kraampjes werden bewaakt door ruim 150 vrijwilliger. “Veel mensen uit de Rooms-Katholieke gemeenschap helpen ieder jaar mee, maar we krijgen ook hulp vanuit de Hervormde gemeenschap en de Protestantse."
Om 15.00 uur was het tijd voor de veiling van Topstukken. “Alleen de veiling heeft al 2000 euro opgehaald. Één van de topstukken was bijvoorbeeld beelden van de oude Kerststal. Dat heeft 380 opgebracht”, Vertelt Winckels. Veilingmeester de heer Visscher zorgt al jaren belangenloos de veiling.
De hoge opbrengst is bedoeld voor de Rooms-Katholieke gemeenschap in Brummen. Winckels: “Er is geld nodig voor de katholieke jongerenclubs en ouderenbonden. En, mocht de kerk haar deuren moeten sluiten, dan komt er hoogst waarschijnlijk een pastoraal centrum. Ook daar is geld voor nodig. De twintigste editie komt er zeker; wij gaan gewoon door”. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.