Pinksterbloemenfestival in Natuurtuin Broecksehof

KLARENBEEK – Hoewel het nog geen Pasen is, is in de natuurtuin De Broecksehof aan de Vorsterweg in Klarenbeek al een zee van Pinksterbloemen te zien. Rondom de vijvers is het een lust voor het oog om de paarse bloemen te zien bloeien. Eigenaar Stoffer Langenberg geniet er alle dagen van. In de weilanden van de boeren zijn tegenwoordig maar weinig Pinksterbloemen te zien. In de tuin van Langenberg zijn ze spontaan opgekomen en zich snel vermenigvuldigd.

Met de Pasen gaat de hof met theetuin weer voor het publiek open. Men kan er dagelijks bij het Rust-punt terecht voor een kopje koffie of thee. Voor liefhebbers van natuurtuinen is er veel te zien.
De reiger die vaak een bezoekje komt brengen aan deze vijvers, vliegt weg bij het komende bezoek. Vaak is hij volgens Langenberg te gast. Hij vindt dat prima ,ook al neemt hij soms een visje mee. Het hoort volgens de Klarenbeker bij de natuur.
De bezoeker kan hier een wandelpad volgen door de natuurtuin met hoekjes en zitjes. Egels, vogels en reptielen voelen zich hier thuis onder het snoeihout. Langenberg is driftig aan het snoeien geweest om de bomen en struiken wat in toom te houden. Bovendien wil hij de doorkijk naar de omringende weilanden niet missen.
In de tuin is het rietfiltersysteem te zien waarop hij het afvalwater loost. Hij is een van de weinigen in de gemeente Voorst die niet aangesloten zijn op het riool. Het rietfilter werkt nu al vijftien jaar en voldoet nog prima.
Met de Pasen mag men vanaf de Broecksehof ook starten met het Poelenpad dat op deze plek begint – foto: Martien Kobussen
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.