Home / Loenen / Top-kok en kruidenspecialiste bij Blom Bloemen

Top-kok en kruidenspecialiste bij Blom Bloemen

LOENEN (Business & shopping)De kruidenweken bij Blom bloemen aan het Hameinde in Loenen zijn in volle gang. “We hebben weer speciale tuinkruiden, medicinale planten, olijf en citrusbomen geïmporteerd vanuit o.a. Italië en Duitsland”, vertelt eigenaar Adriaan Blom. Vele soorten worden gebruikt bij het bereiden van Salades, vis en vlees gerechten en dat wordt zaterdag gedemonstreerd door een top-kok.

Blom: “Om iedereen extra te laten genieten wat men zoal met kruiden kan doen, hebben we twee toppers in huis gehaald. Kok Gerwin Sanders van Restaurant Twenty2 uit Apeldoorn en Mirjam van Osch van kruidenkunst uit Spankeren.”
Mirjam van Psch werkt met wilde planten en kruiden, ze leert de bezoekers graag wat daar allemaal mee gedaan kan worden. Dit doet ze door middel van het geven van workshops, demonstraties, educatieve lezingen en -wandelingen en op deze manier wil ze mensen inspireren voor de natuur en laten zien wat deze ons allemaal te bieden heeft. Ze zal meer kunnen vertellen over het oogsten, bewaren en verwerken van kruiden bijvoorbeeld tot een heerlijke thee, likeur, een heerlijke kruidenzout of een andere culinaire smakelijkheid, want ze maakt ook heerlijke hapjes voor bij een high tea.
Chefkok Gerwin Sanders van Restaurant Twenty2 zal laten proeven van de vier seizoenen in een gezellige en verrassend gastvrije omgeving. “In onze keuken wordt ambachtelijk, vernieuwend en creatief gewerkt met een klassieke basis. Daarnaast werken wij uitsluitend met verse producten en waar mogelijk met streekproducten”, aldus Sanders. Hij zal dat zaterdag ook demonstreren.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.