EHBO-vereniging heeft er 16 gediplomeerden bij

VELP / ROZENDAAL – De cursisten van KNV EHBO Velp-Rozendaal hebben onlangs het EHBO-examen afgelegd.
Na ruim vijf maanden oefenen met theorie en praktijk weten ze nu alles over onder andere verbanden aanleggen, hulpgrepen als de Rautekgreep en de stabiele zijligging. Daarnaast hebben zij geoefend in reanimeren en het werken met een AED.
De examens op 14 en 16 februari waren even spannend, maar aan het eind van de tweede avond bleken alle 16 kandidaten te zijn geslaagd. Op 14 maart volgde het examen voor de aantekening verbandleer. Ook deze avond werd met goed gevolg afgesloten.
Op 18 april 2011 vindt de diploma uitreiking plaats.
Al deze mensen zijn dan in het bezit van een landelijk erkend EHBO-diploma dat wordt uitgegeven door het Oranje Kruis.

Een complete EHBO-opleiding, inclusief verbandleer, reanimeren en AED bedienen, vergt zo’n 20 bijeenkomsten van twee uur. Ondanks dat EHBO een serieus onderwerp is, wordt er tijdens de lessen ook veel gelachen. De cursus is leuk en leerzaam.
Een EHBO-diploma is twee jaar geldig. Om het diploma daarna steeds met twee jaar te verlengen, moet men herhalingslessen volgen. Ook dat kan bij de vereniging in Velp.

Wilt u ook een cursus volgen? Meer informatie over cursus, herhalingslessen en over de EHBO-vereniging in Velp is te vinden op de website: www.ehbo-velp-rozendaal.nl of op te vragen bij de secretaris, Coby van den Heuvel, telefoon: (026) 364 93 71.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.