Roofvogeltuin Havikshof weer open

KLARENBEEK – Aan veel bomen, struiken en planten in de Roofvogeltuin De Havikshof aan de Oudhuizerstraat in Klarenbeek is te zien dat het voorjaar is. In de vier seizoenentuin van Tjipke Zuidema bloeit het al overal zowel de heesters als de vaste planten. Het zachte weer heeft goede invloed op beplanting. Overal bottende knoppen en fris groen.

Met Pasen gaat de Roofvogeltuin weer op. Op 24 en 25 april is de tuin toegangelijk van 12.00 tot 17.00 uur en daarna iedere zaterdag en zondag.
Valkenier Tjipke Zuidema is druk doende om verbeteringen in de tuin aan te brengen. Nieuwe zitjes, hier en daar wat boompjes en sommige vaste planten krijgen een nieuwe plaats. Zuidema heeft driftig gesnoeid in de tuin rondom de grote vijver om alles wat open te houden. Alles zit volop in de knop.
De roofvogels van Tjipke Zuidema hebben de winter prima overleefd. Ze moesten wel wat extra zorg hebben maar zijn in uitstekende conditie. De uilen, oehoes en buizerds hebben het goed naar hun zin. Ze worden flink vertroeteld door Zuidema. Twee oehoes hebben eieren gelegd maar omdat ze geen partner hebben zijn deze onbevrucht. De vogels zijn zo vertrouwd met de valkenier dat ze zelfs toestaan dat deze de eieren even onder haar weg haalt. De eieren hebben de grootte van een eendenei. Zuidema laat vrouwtjes hun broeddrift uitleven over de eieren.
Vanaf de openstelling gaat de Klarenbeekse valkenier ook weer vliegdemonstraties geven met zijn roofvogels. Dit doet hij alleen voor groepen op afspraak (telefoon 055-3012798). Buiten het weekend kunnen groepen voor bezichtiging van de grote roofvogeltuin met fraaie vijver hier ook op afspraak terecht. Tuin- en groenclubs weten de tuin steeds meer te ontdekken. In ieder seizoen is er wat te zien. Onlangs publiceerde Groei en Bloei nog een fraaie reportage over de roofvogeltuin.

Bij de foto:
De eerste waterbloemen bloeien al in de grote vijvers van de Havikshof.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.