Home / Loenen / Lomivè somber gestemd over toekomst van Loenen

Lomivè somber gestemd over toekomst van Loenen

LOENEN – Op de algemene ledenvergadering van de Vereniging Dorpsraad Loenen in De Brink, gaven verschillende aanwezigen te kennen zich ernstig zorgen te maken over de leefbaarheid Loenen. Ook de Loenense Ondernemersvereniging Lomivé ziet de toekomst van Loenen somber in.

Lomivé-secretaris Corrie Elders vertolkte de mening en gevoelens van de Loenense ondernemers: “Loenen vergrijst met de dag. Voor jonge stellen is het bijna niet meer te doen om zich in hun geboortedorp te vestigen en voor de ouderen onder ons bestaat er bijna geen mogelijkheid om van woning te veranderen. Doorstroming staat op dit moment op een heel laag pitje. Wij begrijpen niet waarom bepaalde partijen zich tegen de voorgenomen bouwplannen keren. Als Loenen niet groeit in de komende jaren wordt ons dorp een vergrijsd nest en een saai dorp. Met als gevolg dat er in de toekomst maar weinig mensen hier willen blijven wonen en waarbij hun eigen woning incourant gaat worden.”

Ook was zij ernstige bezorgd over de vestiging van nieuwe winkels. Corrie Elders: “Zonder goede vooruitzichten is het ook voor de nieuwe jonge ondernemer geen optie zich te vestigen in ons dorp. Elke nieuwe ondernemer zal zich oriënteren op de markt en een dorp analyseren, alvorens zich te vestigen. En zeg nou zelf… de vooruitzichten zijn belabberd. Toekomst perspectief is ver te zoeken. Onze winkels zullen in de toekomst verdwijnen, met als gevolg dat met name de Eerbeekseweg een ‘spookstraat’ gaat worden.
We hebben als kleine gemeenschap toch veel te bieden: drie scholen, voetbal, tennis, scouting, schaapskooi een heel mooi zwembad en nog veel meer. Deze krijgen het ook heel erg moeilijk als we op deze manier verder gaan!”

Lomive vraagt aan de gemeente Apeldoorn daadkrachtig op te treden. “We vragen de gemeente met nadruk ons te helpen en daadkrachtig op te treden. Op deze manier gaat het niet goed! Vergaderen doen we al jaren en voor ons gevoel alleen voor diegenen die overal op tegen zijn. We willen toch met z´n allen dat onze kinderen zich in de toekomst hier kunnen vestigen en dat er toch in ieder geval een aantal winkels en bedrijven blijven”, aldus de secretaris.

Het bestuur van Lomive gaf de Loenense Dorpsraad een compliment voor de inzet van de afgelopen jaren met betrekking tot alle bouwplannen, zowel op het gebied van woningbouw als voor het bedrijfsleven. “Maar het blijkt al een geruime tijd dat alle inspanning nog steeds tot niets heeft geleid. Je moet het maar willen doen. Je constant vrijwillig in te zetten om het dorp leefbaar te houden en daarnaast steeds maar weer onbegrijpelijk worden gehinderd door een aantal partijen”, aldus Corrie Elders.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.