Ten Veen bakt wederom beste Paasbrood van Nederland

EERBEEK (Business & Shopping) – Christo ten Veen, de Echte Bakker uit Eerbeek, heeft opnieuw de eerste prijs behaald bij de landelijke paasbrodenkeuring van het Echte Bakkersgilde. Nadat in 2009 de landelijke titel werd binnengehaald, kreeg het brood van Christo en Marjolein ten Veen dit keer wederom het predicaat “uitmuntend” van de keurmeesters.

Alle Echte Bakkers van Nederland konden hun paasbroden aan twee keurmeesters voorleggen om te bepalen hoe goed hun brood nu eigenlijk is. Elk brood werd beoordeeld op verschillende onderdelen, zoals kleur, structuur, afwerking, vulling en natuurlijk smaak. Chris Scholtens, GildeMeester van het Echte Bakkersgilde en Wietse Schiere, Keurmeester van Koopmans Meel, waren met name enthousiast over de smaak van het paasbrood van Ten Veen.

Christo, Marjolein en alle medewerkers zijn helemaal in hun sas met de prijs. “We zien het als een opsteker voor het hele bedrijf.” Aldus Christo. “We hebben met z’n allen een zware tijd achter de rug, door het overlijden van onze collega bakker Lammert van Millingen. We vinden het dan ook een eer om deze prijs aan Lammert op te dragen.”

Nu Ten Veen de prijs voor de tweede keer gewonnen heeft, lijkt het alsof het zomaar een prijsje is. Toch is dat niet het geval. Het niveau van de wedstrijd is hoog en de verschillen zijn klein in de top. De beste Echte Bakkers van Nederland strijden om het hardst voor die eerste prijs. Christo heeft zich in de loop der jaren naar de top gewerkt. Elk jaar werden de resultaten aan de hand van de keuringsrapporten beter. “De laatste jaren draaien we echt mee in de landelijke top, maar omdat de verschillen zo klein zijn val je soms wel en soms niet in de prijzen.” Eerste broodbakker William Rutten weet inmiddels precies wat er voor een topproduct nodig is: “Goede grondstoffen vormen natuurlijk de basis. Daarna is het hele proces belangrijk. Maar vooral goed kneden en voldoende rijstijd geven maken het verschil. Als je dat op orde hebt, kun je de top behalen.”
Het Paasbrood van Ten Veen is rijk gevuld. Naast de bloem zijn krenten, rozijnen, spijs en noten de belangrijkste ingrediënten. Om een rijkere smaak aan het brood te geven voegt Ten Veen nog wat stukjes fruit toe. Dit geeft volgens hem net een beetje extra frisheid aan het brood.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.