PvdA-Ombudsteam bewijst haar bestaan

BRUMMEN / EERBEEK – ReeRuim dertig gevallen heeft het PvdA-Ombudsteam in haar tweejarig bestaan behandeld. Verreweg de meeste zijn positief uitgevallen ten voordele van de aanvrager. Het blijkt dat er nogal wat burgers zijn die niet weten waar zij zich moeten melden met hun probleem of, en dat is nog erger, worden afgescheept met onzin-verhalen in het woud van regels en reglementen.

Voor dit soort zaken neemt men dan het ombudsteam in de arm met vaak een positieve afloop voor de cliënt. Zo zijn er met succes bemiddelende gesprekken gevoerd met diverse instanties ten aanzien van parkeerkaarten, huisuitzetting, vervoer per regiotaxi en/of Valys. Ook is er in het verleden gesproken over een betere toegankelijkheid van de raadszaal. Overigens is dat toen door de gemeente ook positief beantwoord maar met de afwijzing door de huidige coalitie van de bouw van een nieuw gemeentehuis staat alles op losse schroeven. Nu praat men over het opknappen van de oude raadszaal. Het zal een kostbare investering worden wil het een en ander toch ook voor gehandicapten bereikbaar komen. Door bemiddeling van het ombudsteam zijn er fietspaden in de gemeente zodanig veranderd dat sinds kort driewielerfietsen en grote, brede invalidewagens zonder problemen de obstakels op die fietspaden kunnen passeren. Verder is er door gesprekken met een stichting studielening voor een MBO-student verkregen. Zeer succesvol was de samenwerking met de SWB en de bibliotheek over de OV-chipkaart waardoor vele ouderen enig zicht kregen hoe te handelen in deze toch ingewikkelde materie. Twee leden van het PvdA Ombudsteam proberen de Buurtcommissie van de Eerbeekse Enk te steunen in hun pogingen om hun zienswijze richting Sprengenland Wonen te verduidelijken inzake de te verwachten bouwplannen in deze Enk. Hierover zijn ook gesprekken gevoerd met deze woningstichting. Bij burgerzaken zijn positieve gesprekken geweest over verkeerde namen op het paspoort. Succesvol was ook de bemiddeling binnen het minimabeleid inzake gratis zwemles/diploma in natura. Bij de Brummense/Eerbeekse zorghuizen is voor enkele cliënten bemiddeld met betrekking tot het PGB en/of hulp in natura. Ook werd het team er op gewezen dat er problemen geconstateerd waren in de 30-km zone in de Elzenbosch in Brummen. Het ontbreken van verkeersborden hierbij was bepaald niet handig. Het PvdA Ombudsteam heeft hiermee wel haar bestaansrecht overduidelijk aangetoond. Het team blijft zich inzetten voor de Brummense burger die zich bij eventuele problemen van welke aard dan ook tot het team kan wenden. Alle informatie over dit PvdA-Ombudsteam is te verkrijgen via: www.brummen.pvda.nl of telefonisch: 0313-437962 (voorzitter Cor Flore).
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.