Home / Loenen / Loenenaren teleurgesteld door afblazen bouwplan

Loenenaren teleurgesteld door afblazen bouwplan

LOENEN – Het bestuur van de Vereniging Dorpsraad Loenen kreeg maandag op de algemene ledenvergadering extra mandaat om met kracht te blijven vechten voor woningbouw, werkgelegenheid en leefbaarheid van het dorp. Penningmeester Jan Elshof, die de vergadering leidde, vroeg de aanwezigen hierom en kreeg de volle steun van de leden.

De Dorpsraad is bezig met het opstellen van toekomstvisie. Het bestuur wil graag weten of zij de steun hebben van de achterban. Met de gemeente is het vaak moeilijk werken. Elshof: “We hebben vaak het gevoel dat we bij de gemeente Apeldoorn aan een dood paard staan te trekken”.
De Loenenaren zijn ernstig teleurgesteld in de gemeente over het (op het laatste moment) afkeuren van het bouwplan Horstweg/Hoofdweg (Sulvada). Bij goedkeuring zou de bouw van de woningen en appartementen medio mei al beginnen. Helaas, door aanhoudende bezwaren van een paar omwonenden, die de VVD en Leefbaar Apeldoorn inschakelde om hun gelijk te halen, stemde de gemeenteraad uiteindelijk in meerderheid tegen.
Voormalig wethouder Marian Zoet stelde de gemeenteraad verantwoordelijk voor het op de valreep torpederen van het bouwplan. “Helaas zal er nu jaren niet gebouwd worden. Onze kinderen wilden daar graag wonen en onze ouderen graag in een appartement. Niemand krijgt daar nu de kans voor. Gemeenteraad bedankt!”. Dit ontlokte een royaal (protest) applaus. Een gemeenteraadslid van Leefbaar Apeldoorn probeerde nog duidelijk te maken waarom zij tegen dit bouwplan had gestemd, maar kreeg weinig begrip van de Loenenaren.

Willem Dikker Hupkes van Lomive wees er op dat door de trage voortgang van het industrieterrein Kieveen, ruim 200 arbeidsplaats verloren zijn gegaan. Een ander groot Loenens bedrijf (Sonac) dreigt te gaan verkassen als de geplande uitbreiding niet door mag gaan. Loenen dient per jaar minstens 20 nieuwe woningen te krijgen. Er is echter al jaren niet meer gebouwd en de toekomst ziet er door de recente ontwikkelingen somber uit.
Uitgebreid werd deze vergadering gesproken over de plannen van de gemeente om het Loenense zwembad te sluiten. Uit de vele opmerkingen hierover werd duidelijk dat dit beslist niet mag gebeuren.
De Rekenkamercommissie van de gemeente Apeldoorn was naar Loenen gekomen om de mening van de inwoners te peilen over de vitaliteit van hun dorp. Een grote zorg van de Loenenaren is dat door het wegvallen van de winkels en werkgelegenheid Loenen een slaapdorp dreigt te worden. De bezoekers konden hun opmerkingen deze avond spuien. Alle meningen worden door de commissie gebundeld en binnenkort aan het gemeentebestuur gepresenteerd.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.