Spinning bij Fit & Fun Eerbeek voor Alpe d’Huzes

EERBEEK – Nat bezwete lichamen. De waterflesjes worden voor de laatste keer bijgevuld. Langzaam kruipt de klok in Sportcentrum Fit & Fun in Eerbeek richting 12.00 uur. De spinning marathon voor het KWF/Alpe d’HuZes zit er bijna op.

De laatste loodjes zijn voor sommigen na drie uur spinnen best wel zwaar. Anderen glimmen van oor tot oor. De muziek zwelt nog wat extra aan en de spinning docent zweept de deelnemers nog een keer op om in het “rode gebied” te gaan. De spinning marathon zit er op voor de in totaal 56 deelnemers. De marathon voor het KWF/Alpe d’HuZes heeft ruim 700 euro opgebracht.

In Sportcentrum Fit & Fun hebben vele spinners zich zaterdagochtend in het zweet gewerkt vooral voor het goede doel, maar ook een beetje voor zichzelf. "Zo’n entourage motiveert je wel, een uur is zo voorbij, je denkt geen moment aan opgeven. Het is fantastisch dat zulke evenementen worden georganiseerd".
Het is druk in de spinningzaal, de muziek staat hard en een enthousiaste spinningdocent zet de deelnemers aan om het uiterste te geven. De meute volgt waardoor er een voortdurend bewegend mozaïek ontstaat. "Dan gaan we nu op de trappers staan", klinkt het vanaf te podium. Even later gaan de handen omhoog en rekt iedereen zich uit. Ondertussen blijven de benen maar draaien.

“Ik ben enorm tevreden met de opkomst!. Er heerst een geweldige sfeer en het is fantastisch dat zoveel mensen zich inzetten voor het doel”, aldus organisator Paul van der Gouw. “In samenwerking met het Sportcentrum heb ik deze spinning marathon opgezet om zoveel mogelijk gelden te genereren voor het KWF/Alpe d’HuZes. Dit is heel dankbaar werk om te doen! Op 9 juni a.s. fiets ik de Alpe d’HuZes. Dan moet ik echt aan de bak. Ik ga voor maximaal, dus voor 6x de Alpe d’Huez. Het is een uitdaging, maar ik heb een keus om deze uitdaging aan te gaan. Al die mensen die kanker hebben, die hebben geen keus. Die kunnen niet halverwege zeggen: ik draai om. Dat stimuleert mij om me in te zetten voor al deze mensen en daarom heb ik dit evenement georganiseerd. Alle opbrengsten van deze spinning marathon gaan ook volledig naar het KWF/Alpe d’HuZes. Voor onderzoek naar kanker is veel geld nodig en elke bijdrage is welkom. Ik nodig iedereen uit om de teampagina te bezoeken en ook uw gevoel te laten spreken. Elke donatie is welkom, ook die van u!”.

Voor meer informatie en donaties zie: deelnemers.alpe-dhuzes.nl/teams/den-roestige-ketting/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.