Home / Eerbeek / Op weg naar Pasen

Op weg naar Pasen

EERBEEK – In de stille week is er in de Protestantse gemeente Eerbeek veel te doen; de Palmzondag gedenkt de kerk de intocht van Jezus in Jeruzalem. Daar horen de palmtakken bij. Vanaf maandag 18 april is er in de Kruiskerk om 19.15 uur een vesper. Op woensdag, voorafgaand aan de vesper wordt er om 18.00 uur een soberheidsmaaltijd gehouden. Op witte donderdag is er ook een avondmaalsviering. Goede Vrijdag wordt de kruisiging van Jezus herdacht. Stille zaterdag duidt op het verblijf van Jezus in het graf en om 22.00 uur is er in de Kruiskerk een paaswake. Op Eerste Paasdag laat muziekvereniging Eendracht voor de kerk gewijde paasklanken horen, om 10.00 uur volgt het hoogtepunt van de dienst. Om 19.00 uur is er een paasdienst in De Beekwal.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.