Home / Dieren / Eerste Kamerlid kijkt mee naar documentaire The Shock Doctrine

Eerste Kamerlid kijkt mee naar documentaire The Shock Doctrine

DIEREN – De SP Rheden toont dinsdag 26 april in het Filmhuis in Dieren de documentaire The Shock Doctrine. Dit is voor het eerst dat in het Filmhuis een film wordt vertoond in samenwerking met een politieke partij. De avond wordt ingeleid door Tiny Kox, fractievoorzitter in de Eerste Kamer van de SP.
 

The Shock Doctrine is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Canadese journaliste Naomi Klein. Zij betoogt in dat boek dat de opkomst van het kapitalisme en de invoering van marktwerking in diverse landen steeds valt terug te voeren op een ramp, revolutie of oorlog. De shockdoctrine houdt in dat het moderne neoliberale kapitalisme op veel plekken op aarde niet ingevoerd is omdat de bevolking dat zo graag wil, maar door misbruik te maken van een crisis. In de pauze en naderhand kan men met elkaar in discussie, ook met Tiny Kox.
De zaal gaat om 20.00 uur open. De documentaire is geschikt voor iedereen vanaf zestien jaar. SP leden krijgen op vertoon van hun ledenpas twee gratis consumptiebonnen.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.