Kennis maken met aangepast sporten in Rheden

DIEREN – Zaterdag 16 april staat Rheden in het teken van aangepast sporten. Mensen met een beperking en sportverenigingen uit Rheden en omgeving zijn van harte welkom bij Polysport.

Van 13.00 tot 16.00 uur kunnen mensen met een beperking kosteloos bij Polysports (Admiraal Helfrichlaan 89) in Dieren kennismaken met verschillende sportmogelijkheden. Deze sportkennismakingsmiddag past binnen de Nationale Sportweek die ook op 16 april van start gaat.

De sportkennismakingsmiddag start om 13.00 uur. Iedereen met een beperking is van harte welkom om langs te komen. Er worden clinics aangeboden met onder andere korfbal, dansen en turnen. Professioneel rolstoeltennisser Jelle Oosterwijk zal aanwezig zijn om clinics (rolstoel)tennis te geven. Zo kunnen mensen zelf ervaring op doen met deze sporten. Ook sportverenigingen zijn van harte welkom op deze middag. Zij kunnen informatie krijgen van de “coördinator aangepast sporten regio Arnhem” over het zelf opzetten van een aanbod voor mensen met een beperking.

Uit onderzoek is gebleken dat drempelvrees en onbekendheid over de mogelijkheden om aangepast te sporten voor mensen met een beperking een grote rol spelen. Soms willen ze wel aan sport doen, maar weten niet altijd de weg. Wat, waar, wanneer, hoe laat, hoe kom ik daar? Het zijn allemaal vragen waar veel sportieve mensen met een beperking het antwoord niet op weten. Deze kennismakingsdag wil de bekendheid van het bestaande aanbod vergroten en zo mensen aansporen om een sport te kiezen die bij hen past. Tevens willen we op deze dag sportverenigingen informatie geven over wat zij kunnen doen om hun sportaanbod geschikt te maken voor mensen met een beperking.

De dag wordt georganiseerd door de Gelderse Sport Federatie in samenwerking met Sportbedrijf Arnhem, De Onderwijsspecialisten, ROC A12 (sport en bewegen), Happy Sports and Holiday Foundation, de Dirk Kuyt Foundation en Hassing Filmproducties.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.