Bestemmingsplan Binnenstad definitief na uitspraak Raad van State

DOESBURG – De Raad van State heeft op 13 april 2011 een uitspraak gedaan op het verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) en het beroepschrift gericht op de vaststelling van het bestemmingsplan Binnenstad Doesburg. Het verzoek is afgewezen.

 

Naast de afwijzing van het verzoek topt schorsing, is het beroep ongegrond verklaard. Hiermee is het bestemmingsplan voor de Doesburgse binnenstad onherroepelijk geworden en in werking getreden.

Het bestemmingsplan Binnenstad was op 25 november 2010 vastgesteld door de gemeenteraad. Het heeft vervolgens vanaf 6 januari 2011 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn kon door belanghebbenden een beroepschrift worden ingediend bij de Raad van State. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Door één appellant was binnen de termijn zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening ingediend. Op 18 maart zijn het verzoek om voorlopige voorziening en het beroepschrift tijdens een zitting bij de Raad van State behandeld. Met de uitspraak komt het oude bestemmingsplan Binnenstad van Doesburg uit 1976 te vervallen. De uitspraak is te vinden op de website van de gemeente: www.doesburg.nl.
Het bezwaar ging over het volgens de bezwaarmaker onrechtmatig gebruik van het stadhuis als verkoopruimte, omdat er wel eens exposities worden gehouden, waar ook werken gekocht kunnen worden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.