Burgemeester huldigt Gouden Kanjers

BRUMMEN – Woensdagochtend ontving burgemeester Niels Joosten drie leerlingen van het Stedelijk Vakcollege uit Zutphen: Bram Uiterweerd, Niek Beumer en Sjoerd Jansen. Deze drie Brummenaren hebben eind vorige maand als elektrovakteam van het Stedelijk Vakcollege uit Zutphen goud gewonnen tijdens de landelijke finale van de Skills Talents in Ahoy’ Rotterdam. Reden voor de burgemeester om de scholieren uit te nodigen op het gemeentehuis en hen in de bloemetjes te zetten.

Geïnspireerd door Minister President Mark Rutte, vertelde burgemeester Joosten hoe belangrijk goede vaklieden voor onze maatschappij zijn. “Vooral op het gebied van elektrotechniek zijn gouden kanjers van groot belang! In Brummen komen bijvoorbeeld oplaadpalen voor elektrische auto’s. Ook moet het gemeentehuis energie zuiniger worden. Hiervoor zijn goede elektrotechnici nodig. Dat vaklieden voor groot belang zijn voor de samenleving wordt gelukkig steeds meer erkend”, aldus de Brummense burgervader. Joosten gaf aan trots te zijn dat Brummen deze drie kanjers levert. “Later kijken jullie terug op een gouden start; wees daar trots op! Ik ben er van overtuigd dat jullie een gouden toekomst tegemoet gaan.” Burgemeester Joosten dankte ook het vakcollege voor het opleiden van deze leerlingen. De afspraak werd gemaakt de burgemeester Joosten onze premier, die zelf altijd zo hamert op het belang van goede vaklieden, op de hoogte zal stellen van deze drie gouden Brummenaren.

De teamvakwedstrijden voor laatste jaars vmbo’ers werden op 26 maart gehouden tijdens het beroepenevenement Skills Masters. Aan de wedstrijd deden in totaal 89 vmbo-scholen mee in de voorrondes. De beste 13 regioteams mochten naar de finale in Rotterdam. Tijdens de wedstrijden krijgen deelnemende vmbo-leerlingen de kans om hun talenten, ‘skills’, te laten zien. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoerden, zijn ontwikkeld door docenten uit de betreffende vakgebieden en sluiten daarom naadloos aan bij het lesprogramma.

De delegatie van het Stedelijk Vakcollege uit Zutphen bestond ondermeer uit Bram Uiterweerd, Niek Beumer en Sjoerd Jansen. Zij zitten in het vierde jaar van de afdeling Elektrotechniek. Het Stedelijk Vakcollege maakt onderdeel uit van Het Stedelijk, scholengroep voor openbaar voortgezet Daltononderwijs in Zutphen.

Burgemeester Joosten zette de drie leerlingen in de bloemetjes en ook ontvingen zij een passende cadeaubon. Ook wat er een passende attentie voor de begeleiders, de heer Freek Boekelo (directeur Stedelijk Vakcollege), Johan Tazelaar (afdelingsleider Stedelijk Vakcollege bovenbouw) en Gilles Viergever (docent elektrotechniek). Freek Boekelo merkte op dat de school bewust gekozen heeft voor het vakcollege-concept, waarin leerlingen weer worden opgeleid voor een ambacht. Al in het eerste leerjaar oriënteren leerlingen op het Stedelijk Vakcol-lege zich op beroep en praktijk en de helft van alle lessen bestaat uit praktijkgericht onderwijs – foto Peter Lous
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.