Mooie jongerenviering in Oude Kerk in Brummen

BRUMMEN – Het was een mooie viering op zondag 10 april in de Oude Kerk.
Jongeren van de katechesegroepen (de snuffelkatechese, de basiskatechese en de paplepelgroep) waren aanwezig en droegen hun steentje bij. Het Brummense Jongerenkoor Vox zong toepasselijke eigentijdse liederen en de groep Bravo, ook al bestaande uit jongeren, speelde toneel.

De voorganger, ds. John Breukelaar, kroop door middel van, een stukje bibliodrama in de huid van de jongeren en speelde een jongere, laat opgestaan na een pittige feestavond de vorige dag en op weg naar een afspraak. Hij werd getuige van de opstanding van Lazarus, de vriend om wiens dood Jezus huilde. Opstaan was dus het thema, goed verbeeld met een pakkende tekst door Bravo.
Indringend was het kyriegebed, waarin we stil stonden bij de fatale schietpartij in Alphen aan de Rijn, de dag ervoor. In liederen van Vox en in de stukjes drama van Bravo en John Breukelaar werd de actualiteit verwoord: opstaan tegen zinloos geweld en alles wat onrecht is.

Alissa en Andries van de Venis stonden op en vertelden over de strijd tegen ziekte in Nigeria, het land waar hun vader als arts operaties had verricht. Ze zongen een Nigeriaans liedje: geef elkaar de hand in liefde en gingen zingend en swingend en handenschuddend door de kerk. Zo was het een vrolijke en goed bezochte dienst. Na afloop bezocht iedereen de lentemarkt in de kerk, waarvan de opbrengst voor het project in Nigeria van de familie Van de Venis was..
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.