Home / Klarenbeek / Zang in dialect

Zang in dialect

KLARENBEEK – Voor de jaarlijkse uitvoering van het Oosterhuuzens Dialectkoor in De Nieuwe Zweep in Klarenbeek was wederom een goede belangstelling. Ruim 450 bezoekers waren naar de evenementenhal gekomen om een vrolijke kooravond bij te wonen. De mannen uit Oosterhuizen waren goed op dreef. Het duo ’t Canbesso was te gast met leuke luisterliedjes.

Voorzitter Martien Kobussen vond het prettig dat wederom ‘de schouwburg van Klarenbeek’ gevuld was met personen die de zang van het koor in de streek prettig vinden om te horen. Hij liet weten dat het goed gaat met het koor dat 70 leden telt en druk is met optredens. Zo’n vijfentwintig keer is het koor te jaarlijks te vinden op festiviteiten en verzorgingstehuizen. De verkoop van de CD Mien Veluweland loopt bijzonder goed.

Als eerste lied zong het koor onder leiding van Klaas Berends over het ouderhuis aan de Empse bèke, gevolgd door de Vrieje vlinder. De dirigent zong solo in Ut heimwee nem ie mee van Benny Neyman met een dialectbewerking van Gerrit Muller. Het lied Un tukkie doen, over een zwerver in het park, deed het ook goed. De titelsong van de CD Mien Veluweland, werd door het koor goed gezongen. Nieuw op het repertoire van het koor waren de liedjes D’r is un op veranderd (met solo van Wout Hulshof), een grieks liedje Ut liedje dat ut leven schrif en Mag d’r best wezen, over het geboortedorp waar we trots op mogen zijn.
Ut duo ’t Canbesso uit Terwolde was uitgenodigd voor een gastoptreden. Anny Berenschot en Evert Kluin zingen al ruim 15 jaar samen en begeleiden zich op de gitaar. De meeste liedjes maken ze zelf. Van eigen hand zong en speelde het duo Woar ik geboren bin, Jan van de Bolman (een paardenfokker) en An ut water (de Ijssel). Samen met het koor zong het duo verdienstelijk Oosterhuuzen, darp an ut kanaal.
Een aantal leden hadden een dialectbewerking gemaakt van bestaande liedjes. Er werd gezongen over Vriendschap, Doar heb ie vrienden veur en Boeren verdwenen. Gerrit Oolman zong solo in De zwarver, waarbij Tom Leeneman fungeerde als zwerver met zijn hondje dat dood ging. Het Iessellied(een moderne versie van het bekende Aan de oever van de Ijssel) sloeg goed aan evenals een vlot liedje over het Boerenland met een kraaiende haan. Gerrit Hulshof, Gerrit Oolman en Hanny Weijenberg zongen samen Ik bin un darpeling. Voor de vrijwilligers van het dorpshuis in Oosterhuizen zong het koor Ons Darpshuus. De uitvoering werd afgesloten met De Zuid Afrika medley met gezellige meezingers als Sarie Mareis, Suikerbossie en Un boer zien wark. Als toegift zong het koor Niet kniezen, niet zeuren kreeg hierbij een staande ovatie. Het koor kan terugzien op een allezins geslaagde uitvoering

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.