Veelzijdige expositie cursisten Carel Veldhoen

LIEREN – Zo’n zestig cursisten van kunstenaar Carel Velthoen uit Lieren gaan binnenkort eigen werk exposeren in de Galerie pART2u aan de Lierderstraat 26 in Lieren. Het wordt een veelzijdige tentoonstelling van diverse schilderstijlen en thema’s. Op 17, 22, 23 en 25 april zijn de schilderijen van de cursisten uit Lieren en wijde omgeving (gratis) te bekijken van 12.00 tot 17.00 uur. Aansluitend viert Velthoen op 8, 14 en 15 mei zijn 10 jarig jubileum van zijn galerie met een eigen expositie van zijn werk.

Carel Velthoen is sinds mei 2001 werkzaam als beeldend kunstenaar. Na een aantal jaren teken- en schilderlessen, volgde hij een oriënterend jaar aan de kunstacademie in Kampen en twee jaar beeldhouwen aan de Vrije Academie in Nunspeet. In september 2001 werden de eerste schilderlessen gegeven.
Begonnen in Deventer met enkele schilderlessen en workshops schilderen, bloemschikken en beeldhouwen; inlijstwerk en passe-partoutsnijden. Tegenwoordig een eigen atelier in Lieren. Grotendeels schilderlessen aan zo’n 60 cursisten; daarnaast workshops schilderen en beeldhouwen. Het lijstwerk gaat ook hier door, met name voor cursisten.

De schilderlessen worden wekelijks gegeven in het seizoen van september tot en met april. Er zijn acht schildergroepen van acht leerlingen en er wordt gewerkt met aquarel, acryl, olieverf en gemengde technieken. Het seizoen wordt met alle groepen gezamenlijk afgesloten met een expositie van de gemaakte werkstukken onder het genot van een hapje en een drankje. Op deze manier kunnen de cursisten elkaar ontmoeten en elkaars werk bewonderen.

“Dit jaar willen we een expositie houden van het werk van de cursisten om zo ook anderen in de gelegenheid te stellen om eens te kijken wat er in het atelier zoal wordt geproduceerd. Het biedt tevens de mogelijkheid om het atelier en expositieruimte te bezichtigen”, aldus Velthoen.
Een veelheid aan onderwerpen en stijlen zal te zien zijn. Ook zullen de thema’s waaraan in het afgelopen seizoen is gewerkt duidelijk zichtbaar zijn, zoals vakantie-impressie, zwart/wit en het impressionisme.
De expositie van de cursisten is op zondag 17 april, vrijdag 22 april, zaterdag 23 april en maandag 25 april(2e Paasdag) van 12.00 tot 17.00 uur aan de Lierderstraat 6 in Lieren. De toegang is gratis. Aansluitend is de expositie op 8, 14 en 15 mei een overzichtexpositie van werken van docent Carel Velthoen. Uit de expositie zal duidelijk de veelzijdigheid van de kunstenaar blijken.

Info: Carel Velthoen, tel.: 055-5061405
 

1 REACTIE

  1. Goede middag mijn naam is erna Bush.
    Graag ontvang ik informatie inv schilder of beeldhouw lessen .ik heb vaker geschilderd en wil het graag weer op pakken.
    Hopelijk heeft u nog een plekje voor mij vrij.
    Alvast bedankt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.