Home / Dieren / Music For All maakt een nieuwe start

Music For All maakt een nieuwe start

DIEREN – Het theaterkoor Music For All uit Dieren heeft het jaar 2010 met drie uitverkochte voorstellingen van de musical ‘Scrooge’, een jubileumjaar, afgesloten. Maar na dit feest volgde de kater.

Dirigent Sjaak Leenders vond het na bijna 11 jaar welletjes, evenals de pianiste die het koor de laatste vijf jaar had begeleid. Daarnaast stopte ook Corrie Leenman. Zij heeft al die jaren de kleding verzorgd voor de leden. Tevens wilden vier bestuursleden hun taken overdragen aan anderen en had een aantal leden al aangegeven na Scrooge te willen stoppen. En of dat allemaal nog niet genoeg was, het MPB gebouw aan de Viëtorstraat werd verkocht en kon niet meer worden gebruikt als vaste oefenruimte voor het koor.
Je kunt dus wel spreken van enige paniek bij het koor. Is er nog wel bestaansrecht? Kunnen we blijven zingen en theater maken? Het zou toch zonde zijn als het na 11 jaar zou ophouden.

Er is hierna hard gewerkt om een soort doorstart te maken. Er is inmiddels een nieuw bestuur, een nieuwe dirigent, Christan Grotenbreg en er is een nieuwe oefenruimte.
MFA is terug waar het ooit eens begon, in het zalencenrum Theothorne. Het gemeentebeleid begint voorzichtig zijn vruchten af te werpen. De Gemeente streeft namelijk naar meer samenwerking op cultureel gebied en daar hebben de uitbater van Theothorne , Maurice Vloed, en theaterkoor Music for All gehoor aan gegeven.

De eerste afspraken voor het verzorgen van een Theater show zijn inmiddels gemaakt. Deze gaat plaatsvinden in de theaterzaal maar ook in een ‘dinershow’, heerlijk dineren en tevens vermaakt worden met muziek, zang en theater.
Eén en ander gaat plaats vinden in het weekend van 15 en 16 oktober, dus prik deze data vast in de agenda’s, want het wordt weer een verrassend programma .

Door een lichte terugval in leden is er behoefde aan enkele nieuwe zangers/zangeressen die ook theater willen maken. Het koor wil graag versterkt worden met enkele sopranen, alten, tenoren en bassen.
MFA oefent elke maandagavond van 20.00 tot 22.00. Kom gerust eens kijken en neem plaats in de theaterzaal om eens te proeven aan de sfeer binnen het koor. Of kijk even op de website voor meer informatie www.music-for-all.nl. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met de voorzitter
Marie-Louise Dirkse van den Heuvel, telefoonnummer 0313-427676.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.