Doesburg blij: Kleine Steden Beleid gaat door

DOESBURG – Met geld uit een speciale provinciale pot voor Kleine Steden Beleid (KSB), kon de gemeente Doesburg de voorbije jaren veel speciale projecten realiseren. De vijf KSB-steden zijn Culemborg, Doesburg, Wageningen, Winterswijk en Zaltbommel. Ze mogen ook de komende jaren weer rekenen op extra geld vanuit Arnhem.

In Doesburg gaat wat betreft wethouder Willem Bouman de vlag dan ook uit, want er komt een nieuwe periode van Kleine Stedenbeleid (KSB-3). Vrijdagmiddag werd op het provinciehuis in Arnhem het nieuwe Gelderse collegeakkoord ‘Uitdagend Gelderland’ gepresenteerd, en daarin wordt vermeld dat de Gelderse provinciesteden opnieuw provinciaal geld krijgen om te investeren in de leefbaarheid.
Bouman: ‘We kunnen verder met ons werk! Sinds de start van KSB in 2006 werken we samen met de provincie aan noodzakelijke verbeteringen in onze stad. Met het extra geld konden we onze speel- en sportvoorzieningen opknappen, ouderen helpen om langer in de wijk te blijven wonen, de omgeving van het scholencomplex in Beinum aanpakken en nog veel meer. Op dit moment wordt de accommodatie van de korfbalvereniging multifunctioneel gemaakt, werken schooluitvallers aan nieuwe toekomstkansen in ons botenbouwproject, geven we extra taalles aan jonge kinderen, helpen we startende ondernemers op weg via het project ikStartSmart en staan sport en gezondheid centraal in het initiatief Gezond Doesburg. Ons partnerschap met de provincie Gelderland wordt nu voortgezet en dat is fantastisch nieuws!”
Voor het KSB-2-programma (2008-2011) ontving Doesburg een bedrag van 1,8 miljoen euro. Voor de nieuwe periode 2012-2015 is het budget nog niet bekend en de inhoud van het programma evenmin. Als voorwaarde zal in ieder geval blijven gelden dat maximaal een kwart van de middelen aan sociale activiteiten wordt besteed. En de programma’s moeten bijdragen aan de versterking van de (fysieke) structuur van de stad. Bouman denkt dat Doesburg prima uit de voeten kan met deze uitgangspunten: “De provincie wil dynamische steden in vitale regio’s. We zullen er wat dat betreft voor gaan zorgen dat Doesburg volop meetelt in Gelderland.”