Milestone weer op podium De Brink

LOENEN – De Loenense band Milestone gaat op zaterdag 16 april weer het podium op. Waarschijnlijk tot groot plezier van de vele fans. Na onderbreking van een paar jaar, hebben de mannen besloten de instrumenten weer op te pakken en voor het goede doel een concert te brengen in De Brink te Loenen.

Milestone werd in 1979 opgericht. De schoolvrienden, Jos van Doorn, Kees van Gijtenbeek, Henk Plant en Bertus Bouwmeester behoorden tot de leden van het eerste uur. In de beginjaren ’80 waren er in Loenen veel bandjes. Milestone speelde in de eerste jaren vooral eigen nummers. De inspiratiebronnen waren vooral de rock en roll. Henk Reuvekamp en Jos van Doorn waren vooral de componisten. Er werd veel opgetreden maar in 1987 kwam er een eind aan hun bestaan. In 2001 is Milestone weer in orginele bezetting bij elkaar gekomen. Op 20 april 2002 werd een concert gegeven in De Brink. Tot verrassing van de bandleden was de zaal geheel uitverkocht. In de jaren daarna heeft Milestone nog een aantal concerten gegeven en nu dus weer op 16 april in De Brink. Dit keer doen Michiel Franken (toetsen) en Hans van der Zanden(bas)ook mee.
De bandleden hebben in de afgelopen maanden hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten. Er zijn vooral veel nummers ingestudeerd waarop massaal kan worden meegedaan. Volgens Henk Reuvekamp wordt het een goede mix tussen nummers uit de jaren tachtig en nieuwe songs van bands als Cold Play, King of Leon en Snow Patrol.
De opbrengst van deze avond komt grotendeels ten goede aan het OLG, Ontspanning Lichamelijk Gehandicapten. Bij deze vereniging zijn een aantal Loenenaren betrokken die graag een bedrag met giften en sponsergelden wil inzamelen voor dit doel.
Inmiddels is er ook een site van Milestone: www.milestone-band.nl