Leuk weerzien na 40 jaar voor leerlingen Dorpsschool Loenen

LOENEN – In 1971 verlieten 31 leerlingen de openbare basisschool Loenen-Dorp. Iets te vroeg om de verhuizing naar de nieuwe school De Tweede Stee aan de Kempe in september 1972 mee te maken. Sommige jongens en meisjes bleven in de buurt wonen en zagen elkaar nog wel eens, maar het merendeel waaierde uit over het hele land.

Een paar oud-leerlingen namen het initiatief om een reunie op touw te zetten. Het was een forse klus om de adressen te achterhalen, maar het lukte toch. Bijna iedereen was enthousiast en beloofde te komen. En op zaterdag 2 april was het zover. 24 Oud-leerlingen waren present. De meisjes en jongens van toen zijn nu vijftigers en waren wel in uiterlijk veranderd.
Na de eerste voorzichtige kennismaking werd al snel duidelijk dat er onder de grijze haren (en rimpels) nog steeds dezelfde personen zaten. De draad werd daarom weer snel opgepakt. Het was alsof de klok weer veertig jaar werd teruggedraaid. Oude verhalen waren niet van de lucht.
De klasgenoten hadden vooraf aan de werkgroep van Marjolijn Bruggeman-Holtman informatie en een foto aangeleverd over hun huidige leven. Die foto’s van vroeger werden uitgebreid bekeken en de stemming was opperbest. Het weer liet zich deze dag ook van zijn goede kant zien met een stralende zon. Helaas waren er een paar minpuntjes. De ‘meesters’ van toen, H. Otter en J.W. Schouten, die beiden nog in Loenen wonen, moesten helaas wegens gezondheidsredenen verstek laten gaan. Ook waren al twee klasgenoten overleden.
Toen iedereen ’s avonds na een voldaan gevoel huiswaarts keerde stond een ding al vast: in 2016 vindt de volgende reunie plaats!
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.