Ruth in Martinitoren

DOESBURG – De Grote- of Martinikerk in Doesburg was van 6 tot en met 8 april tot drie keer toe goed gevuld met publiek; zij keken naar en genoten van de musical Ruth van musicalgroep CT Samen uit Ede. Het doel van Stichting Babel was op leuke wijze het Bijbelse verhaal vertellen. Aan de musical werkten 50 vrijwilligers mee. Naast de fanatieke spelers, kreeg ook de set een speciale vorm en functie. Deze was helemaal omgetoverd tot Bethlehem. Het uur voor aanvang en in de pauze konden bezoekers terecht bij gevulde kraampjes van winkeliers uit Doesburg.
Vanaf september 2010 is er met veel inzet geoefend, gestunteld, gelachen en vooral geschitterd om dit weekend de musical tot in de puntjes uit te voeren. Door toevoegingen en weglatingen hebben de spelers geprobeerd het verhaal van Ruth naar deze tijd te vertalen. – Foto Han Uenk.
 

Meer foto's