Drukte in de Museumtuin

DOESBURG – Afgelopen zaterdag was er weer een verkoopdag in museumtuin ‘t Olde Ras. Er konden door de bezoekers fruitbomen en -struiken worden gekocht en de belangstelling daarvoor was groot.

Zaterdag was het mooi weer en mede daardoor was het superdruk met kijkers en kopers uit binnen- én buitenland. Niet alleen mensen rondom Doesburg komen naar de museumtuin voor een bijzondere fruitboom, maar uit heel Nederland weten ze nu al de weg te vinden naar de museumtuin in Doesburg. En of dat nog niet genoeg is komen er zelfs al mensen uit het buitenland om hier net dat ene rasboompje te kopen, wat in hun land niet te krijgen is. De vrijwilligers van de museumtuin zijn dan ook altijd in de weer om al die, vaak zeer oude, rassen te stekken en er weer boompjes van op te kweken. Overigens kun je niet alleen kopen, maar je kunt ook de informatie over hoe je zo’n boom het beste kunt verzorgen erbij krijgen. De vrijwilligers zijn soms net wandelende encyclopedieën, de voor- en nadelen, eigenschappen en verzorging rollen er zo uit. Geweldig om dit te zien en horen – foto: Hanny ten Dolle