Schooljeugd Velp voetbalt

VELP – Woensdagmiddag waren er op 12 mini-velden op sportcomplex de Pinkenberg in Velp ruim 600 kinderen actief op de eerste dag van het Jager-schoolvoetbaltoernooi voor Velp en Rozendaal. Het betrof hier alweer de achtste editie van het door voetbalvereniging DVOV georganiseerde schoolvoetbaltoernooi. Speelden er acht jaar geleden nog 30 teams mee, inmiddels zijn dat er 91. Deze week speelden de groepen 3 tot en met 6 en volgende week de groepen 7 en 8 van alle Velpse en Rozendaalse scholen .

Het leek alsof er door de organisatie contact was opgenomen met de weergoden. ’s Ochtends vielen er nog enkele regendruppels uit de hemel, maar bij de start van het toernooi brak de zon door en konden de picknickkleden worden uitgespreid. Want voetballende kinderen, da’s leuk, maar je moet er als ouders wel wat bij kunnen eten en drinken! Het ging er tijdens de wedstrijden sportief aan toe, en dat werd herkend door de kinderen. “Wij zijn hier om te winnen, dat willen we graag, maar de sportiviteit is het allerbelangrijkste”, zegt een aantal kinderen van de Dorpschool Rozendaal. ‘’En niet alleen omdat je dan de grootste beker krijgt!

Tientallen vrijwilligers zorgen ervoor dat het toernooi in goede banen werd geleid. Daaronder ook de studenten van ‘’Het venster’’ die als scheidsrechter optraden. Voor elk kind was er een tasje met gadgets van de sponsoren, en dat tasje was goed gevuld want ook de sponsoren braken een record. Nog nooit waren er zoveel bedrijven en instanties die zich achter het toernooi schaarden. Dit laat zien hoezeer het schoolvoetbal verankerd is in de dorpen Velp en Rozendaal.

Omdat schoolvoetbal de spieren belast, maar ook omdat het analyseren van alle uitslagen in maarliefst 12 poules enige tijd vergt, kregen de leerlingen een cooling down voorgeschoteld van Fysiotherapie Ter Horst uit Velp. Al jumpend en stretchend kwam er langzaamaan een eind aan de sportieve middag. Daarna restte alleen nog de prijsuitreiking . De winnaar van het toernooi in de groepen 3 en 4 van de scholen was het team A7 van de Fredericusschool uit Velp. De winnaar van het toernooi in de groepen 5 en 6 was het team B8 van de Daalhuizenschool, ook uit Velp. De grootste bekers echter waren de sportiviteitprijzen. En het origineelste team? Dat was de Daalhuizenschool A-4, die het gehele toernooi met konijnenoren op hun hoofd hebben gespeeld!
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.