Zomerfeest aan de IJssel heeft programma rond

DIEREN – De 30ste editie van het Zomerfeest aan de IJssel in Dieren – een jubileum dus – wordt dit jaar gehouden op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang, het programma zo goed als rond.

Dit jaar zal het Zomerfeest mede in het teken staan van 30 jaar Zomerfeest aan de IJssel. Ook de tribute bands keren weer terug op het podium aan de IJssel. Zo zijn inmiddels voor de vrijdagavond The Fortunate Sons (Creedence Clearwater Revival, zie foto), succesvol tijdens het Zomerfeest 2010 en The Bloody Buccaneers (Golden Earing Tribute) gecontracteerd. De Buccaneers zijn inmiddels uitgegroeid tot een band met internationale faam. Een van de grootste Buccaneers fans is Pinkpop-baas Jan Smeets die de band zelf op Radio 3 FM promoot en op zijn jubileumfeestje uitnodigde om op te treden.
Het feest wordt op zaterdagavond afgesloten met een optreden van de top formatie De Coronas, een unieke band met een originele show met filmbeelden, eigengemaakte animaties, schitterend decor en een verrassende flexibele vleugel. Rock ‘ Roll Theater en interactieve Stand-Up pop voor elk publiek. De band heeft 5000(!) nummers in de vingers. Tijdens het hele programma van het Zomerfeest zijn er DJ’s aanwezig die zorgen voor een continu muziek programma.

Harley’s en curiosa

Net als de afgelopen jaren zullen zaterdagmiddag 20 augustus weer veel Harley Davidson motoren naar Dieren komen. Het terrein wordt dit jaar gezelliger en compacter, omdat op de zaterdagmiddag ook een programma op het hoofdpodium wordt geboden en wel in de vorm van o.a. een optreden van Tres Hombres, een tribute aan ZZ Top.
Op zaterdagmiddag 20 augustus van 12.00 – 17.00 uur wordt er weer een rommel – en curiosamarkt georganiseerd in combinatie met een kleedjesmarkt voor de kinderen. Voor de rommel- en curiosamarkt kunt u tegen geringe vergoeding een kraam of grondplaats huren. Deelname aan de kleedjesmarkt is voor de kinderen gratis. Op de site www.zomerfeest-dieren.nl kunt u inschrijfformulieren downloaden. Telefonish aanmelden kan via 026-4955252 of 0313 – 421228.

Badeendjesrace

In het kader van het 30 jarig jubileum worden op zaterdagmiddag twee nieuwe programma’s georganiseerd, allebei onder de titel Dierense Kampioenschappen. Aan de Badeenden Race kan iedereen meedoen en er zijn leuke prijzen te winnen. In het haventje aan de IJssel zal de race worden gehouden. Tijdens de Geldersche Jaarmarkt van VV Erica ’76 kan iedereen alvast een badeend kopen en zich zo verzekeren van deelname aan de eerste Dierense Kampioenschappen Badeenden Race.
Het Levend Tafelvoetbalspel is een echte team uitdaging. Er wordt gestreden in teams van 6 personen. Verenigingen, buren. personeelsverenigingen, vrienden clubs, dames en heren, iedereen kan er aan meedoen en ook hier zijn er mooie prijzen te winnen. Meld je nu vast aan als team via info@zomerfeest-dieren.nl.