Angerlo Vooruit periodekampioen na 1-4 winst op Rijnland

ANGERLO / LOBITH – Angerlo Vooruit behaalde zondag de 2e Periodetitel in klasse 4D, door een afgetekende overwinning tegen VV Rijnland in Lobith. Hiermee is het elftal verzekerd van de nacompetitie voor een plaats in de 3e klasse.

Angerlo Vooruit begon de inhaalwedstrijd, uit in Lobith, tegen het altijd lastige Rijnland, met oud Angerlo-speler Raimond Giesen in de spits, zeer wakker en voortvarend. Al in de tweede minuut kwam rechtsback Wesley Althoff prima mee over de rechtervleugel en verstuurde na enkele verdedigers te hebben uitgespeeld een perfecte voorzet, welke door spits René Berends, na eerst met zijn lichaam goed voor de laatste man te zijn gekomen, prima in de verre hoek werd geschoten: 0 – 1.
Na Rijnland 20 minuten in de greep te hebben gehouden, liet Angerlo de teugels enigszins vieren, waardoor Rijnland wat meer in de wedstrijd kwam. Maar vijf minuten voor de pauze hielp invaller linksback Rick Brugman Angerlo aan een 0 – 2 voorsprong door zeer brutaal een toegekende vrije trap, op ongeveer 25 meter van het Rijnland-doel, op te eisen en met zijn linkervoet loepzuiver in de verre hoek te schieten. Berends leidde hierbij zeer goed de keeper van Rijnland af door tactisch onder de bal door te duiken.

Na de pauze begon Angerlo Vooruit te slap, waardoor Rijnland het initiatief kon nemen.
Door onoplettendheid kreeg Rijnland al na enkele minuten een goede scoringskans welke door Sander Braam fraai verzilverd werd: 1 – 2. Direct hierna kreeg Rijnland wederom een dot van een kans, welke door de goed keepende doelman Dirk Willem Tiecken knap werd gepareerd. Hierdoor waren de Angerlo Vooruit manschappen van trainer John Farkas weer wakker geschud en namen ze de regie van de wedstrijd weer in handen.

Rechterspits Mark Haver werd na een halfuur in de tweede helft op rechts goed weg gestuurd maar benutte de ruimte niet goed en faalde voor de keeper van Rijnland.
Enkele minuten later was het wel raak. Opnieuw werd Mark Haver weggestuurd en ditmaal benutte hij de geboden ruimte wel goed door enkele verdedigers op het verkeerde been te zetten en de bal prima in het doel te schieten 1 – 3.
Simon Rooks maakte aan alle onzekerheid een eind door kort voor het einde van de wedstrijd na een magistrale ren- en passeerbeweging, gevolgd door een onhoudbaar schot met zijn rechtervoet de 1 – 4 einduitslag op het scorebord te laten aantekenen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.