Plusklas De Ark maakt glossy

DOESBURG / DOETINCHEM – De Plusklas van Basisschool De Ark uit Doesburg heeft een bezoek gebracht aan uitgeverij Eisma Media Group en drukkerij Senefelder Misset, beide gevestigd in Doetinchem. Ze deden dit in het kader van het project ‘hoe maak je een glossy?’

In de plusklas van De Ark zitten kinderen uit de groepen 5 tot en met 8, die één keer in de week bij elkaar komen, om aan uitdagende opdrachten en projecten te werken, passend bij hun ontwikkelings- en denkniveau. Bij Eisma kregen de kinderen een rondleiding bij de diverse redacties van onder meer de industrie-, paarden- en bouwmagazines. De kinderen konden meekijken bij het maken van een artikel tot de uiteindelijke vormgeving. Ook konden ze vragen stellen aan de redacteuren. Daarna werd een uitgebreide rondleiding verzorgd bij Senefelder Misset, waarbij de kinderen een idee kregen hoe een magazine gedrukt, gevouwen, gesneden en verzonden wordt. Vooral de rotatiepers in productie maakte veel indruk, maar ook de nabewerking (vouwen, nieten en snijden) was spectaculair om te zien. Het project ‘hoe maak je een glossy?’ duurt nog enkele weken. De bedoeling is dat de kinderen zelf artikelen gaan maken, inclusief foto’s en vormgeving van het artikel en dat gaan bundelen in een eigen ‘glossy’ – foto: Paul Quaedvlieg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.