Bewoners Koppelweg willen maatregelen tegen verkeer

DOESBURG – Ze zijn het zat dat de op de Koppelweg in Doesburg vaak te snel wordt gereden. Daarom wil een flink deel van de bewoners dat de gemeente maatregelen neemt om dat voorkomen. Een gesprek met wethouder Fred Jansen leverde wel begrip, maar geen concrete maatregelen op.

De klachten bestaan al enige tijd. Op de Koppelweg wordt snel gereden. Té snel, volgens bewoners. “Het is hier een 30-km zone, maar ze rijden veel te snel. Ook de bussen van Breng!”, aldus een buurtbewoner tegenover de SP, die de problemen middels een enquête in kaart bracht. Een ander vertelt: “Mijn kinderen moeten de Koppelweg oversteken om bij de speelplekken te komen, maar dat is soms levensgevaarlijk.” Uit het onderzoek van de SP blijkt volgens die partij, dat liefst 60 procent van de bewoners wil dat er echt iets gebeurt aan de snelheidsproblematiek. Daarbij denkt men aan zebrapaden, drempels of wegversmallingen.

Vorige week werden de resultaten van de enquête aangeboden aan wethouder Fred Jansen. Hij liet blijken iets te willen gaan doen met de aanbevelingen en met een reactie te komen. “Drempels zie ik echter niet komen. De busmaatschappij ziet dat vast niet zitten”, aldus Jansen. Mede om die reden werd in het verleden besloten om van het deel Koppelweg bij de woningen 30-km zone te maken in plaats van verkeershinderende hindernissen.
Technisch is het overigens wel mogelijk. De Kraakselaan is voorzien van enkele drempels waarmee bussen blijkbaar overweg kunnen.

De buurt maakt het overigens niet zo heel veel uit welke maatregelen worden getroffen, áls er maar iets gebeurt. “Alles wat het verkeer langzamer laat rijden is welkom. De veiligheid van alle bewoners en die van de kleinsten in het bijzonder, moet nu echt worden gegarandeerd”, aldus Margriet Ton van de SP namens de buurtbewoners.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.